Αρχική / Κόσμος / Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ Σήμερα θα μιλήσουμε για τα ενεργειακά βαμπίρ και το κλέψιμο ενέργειας. Πολλές φορές, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, στραγγισμένοι, μπερδεμένοι ή αποπροσανατολισμένοι, πιθανόν να έχετε πέσει θύμα βαμπιρισμού. Θρέφονται από εσάς κυριολεκτικά…

Πολλές φορές, όταν αισθάνεστε κουρασμένοι, στραγγισμένοι, μπερδεμένοι ή αποπροσανατολισμένοι, πιθανόν να έχετε πέσει θύμα βαμπιρισμού. Θρέφονται από εσάς κυριολεκτικά και σας κλέβουν ενέργεια. Αυτό γίνεται συνέχεια στο περιβάλλον σας και πρέπει να μπει ένα τέλος. Αυτό θα οδηγήσει σε πιο υγιείς και αυθεντικές σχέσεις και πάνω απ’ όλα στη επιστροφή της χαράς στη ζωή σας. Θα μιλήσουμε για τα συμπτώματα, πώς γίνεται το θρέψιμο και τι μπορούμε να κάνουμε γι αυτό. Κατ’ αρχάς, όλοι χρησιμοποιούμε ενέργεια για να δημιουργήσουμε την πραγματικότητά μας, τη δουλειά μας, τις σχέσεις μας κ.λ.π. Μερικοί άνθρωποι φθάνουν στο σημείο να κλέβουν ενέργεια, όχι συνειδητά πάντα, όχι απαρα’ιτητα για να βλάψουν, αλλά λόγω έλλειψης δικής τους ενέργειας, για την επιβίωσή τους. Ας αρχίσουμε με κάποιους όρους που θα χρησιμοποιήσουμε.

– Θρέψιμο: Γίνεται όταν άνθρωποι παίρνουν ενέργεια από άλλους, συνειδητά ή όχι. Παίρνουν προσωρινή ευχαρίστηση, αλλά μετά θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν, γιατί δεν διαρκεί.

– Ενεργειακός ιός: ένας ιός της συνείδησης μέσα σε όλους μας, αφορά την ανισορροπία της αρσενικής και θηλυκής ενέργειας και προκαλεί το θρέψιμο (κλέψιμο ενέργειας). Δεν είναι μέρος μιας συνομωσίας, δεν ανήκει σε κανένα, απλά υπάρχει και προκαλεί στους ανθρώπους αυτό το θρέψιμο από άλλους.

– Θύμα και καταχραστής (θύτης): Βρίσκονται όλοι πάντα και στις δύο πλευρές.

– Οντότητες: μη φυσικές υπάρξεις γύρω μας, αγγελικές και διαβολικές με υψηλή συνείδηση, αλλά και άλλες που θρέφονται από εμάς, κάνοντας ψυχικό χειρισμό.

– Αγάπη στον εαυτό κι ευσπλαχνία (self  love and compassion): Να αγαπάς αυτό που είσαι κι όλα όσα κάνεις και να έχεις πραγματική αγάπη για τον Εαυτό, γιατί πως μπορείς να αγαπάς τους άλλους , αν δεν αγαπάς πρώτα τον εαυτό σου.

– Compassion: Συμπόνια, αποδοχή, ευσπλαχνία, είναι η συνολική αποδοχή του εαυτού μας και των άλλων και του δικού τους ταξιδιού. Η αποδοχή αυτού που λέει ο Saint- Germain: «όλα είναι τέλεια σε όλη τη δημιουργία». Ας σημειώσουμε εδώ: Να μην ρίξουμε το φταίξιμο σε κανένα, γιατί μπαίνουμε στην ενέργεια του θύματος. Απλά να είμαστε ενήμεροι ότι συμβαίνει, είναι μία μορφή θρέψης. Εμείς τους το επιτρέπουμε, άρα γιατί να τους κατηγορήσουμε; Επίσης να προσέξουμε μήπως είμαστε κι εμείς βαμπίρ, γιατί αν κάποιος θρέφεται ενεργειακά από εμάς, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουμε να θρεφόμαστε κι εμείς από άλλους. Δεν είναι ένας ανθρώπινος τρόπος να παίρνουμε ενέργεια, υπάρχουν τρόποι πολύ καλύτεροι. Όταν το δούμε να μην θυμώσουμε, να μην κατηγορήσουμε τον εαυτό μας, να μην τον χτυπήσουμε κάτω. Όλοι το κάνουν, ακόμη κι εσείς. Θα σας έλεγα να κάνετε το αντίθετο. Να αρχίσετε να αγαπάτε πραγματικά τον εαυτό σας και να ζείτε ενεργειακά με δύναμη από την Κοσμική Αιθερική Ενέργεια.

Πώς θρέφονται από άλλους και πως αυτοί από εμάς.

Ας δούμε 5 βασικές αρχές:
1) Όλα είναι ενέργεια γύρω μας, εκτός από εμάς που είμαστε συνείδηση. Υπάρχει ενέργεια στον αέρα, στις σκέψεις, στα όνειρα, στα υλικά γύρω μας, στην φαντασία, παντού.

2) Υπάρχει άπλετη ενέργεια γύρω μας, απεριόριστη ενέργεια, μην ανησυχείτε ότι θα τελειώσει ή θα εξαφανιστεί. Υπάρχει πολλή για όλους. Το Αιθερικό Κοσμικό Σύμπαν έχει απεριόριστη ενέργεια.

3) Κάθε τι που χρειάζεστε υπάρχει ήδη μέσα σας. Όλες οι απαντήσεις όλες οι λύσεις, οι κατανοήσεις, η ενέργεια , η σύνδεσή σας με την Δύναμη, όλα υπάρχουν ήδη μέσα σας. Μπορείτε να τα ανακαλύψετε ή να επεκταθείτε και να τα δείτε. Όλα είναι ήδη εδώ. Δεν χρειάζεστε τίποτε απ’ έξω.

4) Κανείς δεν μπορεί να σας πάρει τίποτε εκτός αν του το επιτρέψετε. Κατά κάποιο τρόπο, όποιοι θρέφονται από εσάς και σας παίρνουν ενέργεια, χρήματα, χαρά, σ’ αυτούς, εσείς το έχετε επιτρέψει.

5) Μπορείτε να κάνετε συνειδητή επιλογή να σταματήσετε το ενεργειακό θρέψιμο, οποιαδήποτε στιγμή, είτε είναι οι άλλοι που θρέφονται από σάς, είτε εσείς από αυτούς. Αλλά να είστε ενήμεροι, ότι όταν το κάνετε η ζωή σας θα αλλάξει. Θα αλλάξουν οι σχέσεις σας, γιατί δεν θα υπάρχει πια το θρέψιμο σ’ αυτές, δεν θα σας παίρνουν, ούτε θα παίρνετε. Αυτοί που πλέον δεν θα θρέφονται από σας, θα ψάξουν για κάποιον άλλον να συνεχίσουν το θρέψιμό τους. Οι σχέσεις σας θα περάσουν σε υψηλότερο επίπεδο και θα παρατηρήσετε μία νέα ομορφιά σε αυτές, που δεν είχατε δει ποτέ πριν. Λοιπόν, συνειδητή επιλογή και να αναμένετε αλλαγές ζωής.

Τι είναι το ενεργειακό βαμπίρ;

Είναι κάποιος που κλέβει ενέργεια και θρέφεται από εσάς, ασυνείδητα ή όχι. Είναι ένας τρόπος επιβίωσης για αυτούς, για να διατηρήσουν την συνείδησή τους και την ύπαρξή τους. Μπορεί να είναι κάποια αγαπημένα πρόσωπα γύρω σας, οικογένεια, φίλοι, συνεργάτες στη δουλειά ή οντότητες σε μη φυσική μορφή. Πώς καταλαβαίνετε ότι υπάρχουν στη ζωή σας, ποιά είναι τα συμπτώματα.

– Αισθάνεστε κουρασμένοι και στραγγισμένοι μετά από μία συνάντηση μαζί τους. Συζητάτε για λίγο μαζί τους και όταν φεύγουν τελικά αισθάνεστε άδειοι και λέτε: «ευτυχώς έφυγε επί τέλους». Σας κλέβουν ενέργεια καθώς μιλάνε και γι αυτό κουράζεστε.

– Μπορεί να έχετε χρόνια κούραση και να αισθάνεστε συνεχώς πιεσμένοι σε μία σχέση που έχετε, ή από ανθρώπους στην καθημερινότητά σας (οικογένεια, ερασία κλπ). Αυτό είναι μία ένδειξη, ένα σύμπτωμα, το να είστε συνέχεια κουρασμένοι και να μην ξέρετε τι έχετε.

– Εάν έχετε ένα κρύο και άδειο συναίσθημα, όταν φεύγουν, αυτό είναι δείγμα βαμπιρισμού. Σας αδειάζουν και η κούραση αυτή δεν φεύγει με βιταμίνες ή άλλα συμπληρώματα, γιατί είναι ενεργειακό κλέψιμο.

– Επίσης μερικές φορές κάνετε πράγματα, που δεν θέλετε πραγματικά και μετά θυμώνετε και δυσανασχετείτε. Εδώ υπάρχει χειρισμός ενέργειας από μέρους τους.

– Όταν αισθάνεστε υποχρέωση ή ευθύνη, ή σας ρίχνουν ευθύνες και ενοχές για το ένα ή το άλλο π.χ. «γιατί το κάνεις αυτό σε μένα, δεν το περίμενα από σένα, δεν με αγαπάς αρκετά κλπ» Είναι καθαρά ενεργειακό κλέψιμο.

– Ακόμη, όταν αισθάνεστε μπερδεμένοι, αποπροσανατολισμένοι, αισθάνεστε ομίχλη στις σκέψεις σας και παρόλο που θέλετε να κάνετε αλλαγές, δεν βρίσκετε τον τρόπο. Είστε παγιδευμένοι μέσα σε ένα σύννεφο, χωρίς καθαρότητα σκέψης. Αυτό είναι θρέψιμο που γίνεται σε όλα τα επίπεδα, σωματικό, νοητικό, συναισθηματικό και ψυχικό.

Ποιοί είναι αυτοί που το κάνουν;

– Συχνά μπορεί να είναι ο παρτενέρ σας ή ο σύζυγος. Λένε πως σας αγαπούν, αλλά τις περισσότερες φορές θρέφονται από εσάς, συνειδητά ή ασυνείδητα. Συμβαίνει συνέχεια στις σχέσεις.

– Τα παιδιά σας. Τα “αγαπάτε” κι αυτά έχουν τον τρόπο τους να θρέφονται από εσάς. Βέβαια τους το επιτρέπετε, επειδή τα “αγαπάτε” κι επειδή νομίζετε ότι έχετε περίσσευμα ενέργειας για να τους δώσετε. Τα παιδιά την παίρνουν, μαθαίνοντας να μην ελέγχουν τον εαυτό τους κι εσείς αδειάζετε.

– Οι γονείς το κάνουν στα παιδιά τους, κυρίως όταν αρχίζουν να μεγαλώνουν. Ξέρω πολλούς γονείς που συνεχίζουν να θρέφονται από τα παιδιά τους, τους ρίχνουν συνεχώς ευθύνες, ενοχές και βάρη και έχουν τον τρόπο τους να αντλούν ενέργεια από αυτά. Από προσωπική πείρα μπορώ να πω, ότι στην οικογένειά μου υπήρχε θρέψιμο και πολλή ευθύνη εκ μέρους μου για αυτούς. Όταν ήμουν νέος, πήρα πολλές αποφάσεις που δεν βασίζονταν στο πως θα κάνω το καλύτερο για μένα, αλλά στο πως θα μπορούσα να τους βοηθήσω. Όταν το κατάλαβα, σταμάτησα το θρέψιμο και από τις δύο πλευρές και αυτοί επί τέλους κατάλαβαν ποιοί πραγματικά ήταν. Οι γονείς πρέπει να παίρνουν την ευθύνη της ζωής τους, όσο μεγάλοι κι αν είναι.

– Επίσης φίλοι, που έρχονται συνέχεια και σας πετάνε τα προβλήματά τους, χωρίς να σας ρωτάνε πως αισθάνεστε, χωρίς να θέλουν πραγματικά λύσεις. Απλά χρειάζονται κάποιον για να τραφούν, οποιονδήποτε.

– Δουλειά, γραφείο, διευθυντές, συνάδελφοι, κάνουν συνεχές θρέψιμο. Στις επιχειρήσεις, τους αρέσει να μειώνουν και να υποτιμούν τους ανθρώπους και να θρέφονται από την ενέργειά τους. Αναπτύσσουν τη δυναμική τους με τα παιχνίδια που παίζουν, έχοντας τους ανθρώπους κάτω και υποτιμημένους. Αυτό είναι ψυχική κατάχρηση.

@Ομιλία του Geoffrey Hoppe για το ραδιόφωνο.

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

 

Παρασιτικός μιά εγκληματική ταυτότητα

Ο χειρότερος εχθρός σου

«Η σπουδαιότητα που προσδίδει στον εαυτό του είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου. Αυτό που τον αποδυναμώνει είναι το συναίσθημα πως έχει προσβληθεί από όσα νομίζει ότι κάνουν οι συνάνθρωποι του. Όταν κάποιος προσδίδει τόση σπουδαιότητα στον εαυτό του περνά το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του με το να προσβάλετε από κάποιον ή από κάτι» Αυτά τα πολύ σοφά λόγια ανήκουν στον Δον Χουάν και απευθύνονται στον Κάρλος Καστανέντα σε όλα τα βιβλία του από την μαθητεία του δίπλα στον σαμάνο μάγο. Αυτά τα λόγια είναι η πεμπτουσία και ο ένας και μοναδικός λόγος, ο ένας και μοναδικός εχθρός του ανθρώπου. Κάθε ανθρώπου.

Η σπουδαιότητα που προσδίδει κάποιος στον εαυτό του και προσβάλετε όταν δεν πετυχαίνει την συμπεριφορά που ενισχύει αυτήν την σπουδαιότητα, είναι ένα μεγάλο και παμπόνηρο παράσιτο που ονομάζεται «εγώ» κι ενώ αναφέρεται ως παράσιτο, στην πραγματικότητα είναι ένα τέρας με 5000 κεφάλια που ένα κόβεις, δύο βγαίνουν. Εδώ απαιτείται ένας Ηρακλής να καυτηριάζει κάθε κεφάλι που κόβει και φυσικά να αρχίσει να κόβει.

Αυτό που κάνει κάποιον να νοιώθει ξεχωριστός μέσα στον μικρόκοσμο του είναι η ψευδής αίσθηση της σπουδαιότητας του. Είναι πολύ σημαντικό να έχει κάποιος ισχυρή επίγνωση και να νοιώθει μοναδικός και σημαντικός αρκεί να μην μπερδεύει νοήματα και έννοιες. Είναι άλλο πράγμα να έχεις αυτοπεποίθηση και επίγνωση ότι είσαι σπουδαίος και εντελώς άλλο να πιστεύεις ταυτόχρονα ότι μόνο ΕΣΥ είσαι σπουδαίος και ξεχωριστός. Είναι άλλο να ξέρεις ότι είσαι ένα «εγώ» και άλλο να ξέρεις ότι το «εγώ» είναι ένα πουκάμισο που το πετάς και το αλλάζεις κατά βούληση.

Ανάμεσα στον άνθρωπο που ξέρει ότι είναι σπουδαίος επειδή ελέγχει και χειρίζεται το «εγώ» του και στον άνθρωπο που είναι σπουδαίος γιατί υπηρετεί το «εγώ» του η απόσταση είναι όση η άπειρη άβυσσος και δεν συναντούνται πουθενά. Είναι πολύ σημαντικό αυτό να γίνει κατανοητό, γιατί ενώ και οι δύο είναι σπουδαίοι και το γνωρίζουν, η διαφορετική τους στάση ως προς την σπουδαιότητα τους, καθορίζει το ποιος είναι ένας υγιής άνθρωπος και ποιός ένας παρασιτικός.

@Ηω ΑναγνώστουEνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ

Eνεργειακή Θρέψη κι Ενεργειακά Βαμπίρ
 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline