Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Επίθεση χάκερ σε τρεις ελληνικές τράπεζες. Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

Επίθεση χάκερ σε τρεις ελληνικές τράπεζες. Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

Επίθεση χάκερ σε τρεις ελληνικές τράπεζες. Ζήτησαν λύτρα σε bitcoin

Σε εξέλιξη τα τελευταία 24ωρα κυβερνοεπίθεση σε τρεις ελληνικές τράπεζες. Οι αρχές αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά τις απειλές των χάκερ. Στις έρευνες έχει εμπλακεί και η ΕΥΠ

Μια πολύ περίεργη και συνάμα σοβαρή υπόθεση απασχολεί τα τελευταία 24ωρα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος και την Τράπεζα της Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε εξέλιξη επίθεση χάκερ κατά τριών μεγάλων ελληνικών τραπεζών.

Οι χάκερ επιχείρησαν να ρίξουν τα συστήματα των τραπεζών και ζήτησαν λύτρα σε bitcoin για να σταματήσουν τις επιθέσεις. Οι χάκερ λέγονται Armada Collective και είναι Ρώσοι.

Την Πέμπτη απείλησαν και αμέσως μετά επιτέθηκαν και δημιούργησαν πρόβλημα 30-45 λεπτών στο e-banking τριών τραπεζών. Ακολούθησαν συσκέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος με Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις τράπεζες, οι επιθέσεις έχουν αντιμετωπιστεί και δεν υπάρχει κίνδυνος, ωστόσο όλοι βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς υπάρχει η απειλή και για νέες επιθέσεις.

Το γεγονός ότι έχει εμπλακεί η ΕΥΠ στις έρευνες, δείχνει ότι πράγματι οι αρχές λαμβάνουν σοβαρά τις απειλές και προσπαθούν να προλάβουν τα χειρότερα.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline