Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Τεράστια πτώση 26 μονάδων στη δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

Τεράστια πτώση 26 μονάδων στη δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

Φθίνει η δημοτικότητα της Μέρκελ λόγω προσφυγικού

Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ (φωτ. αρχείου) εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα.

Περαιτέρω πτώση της δημοτικότητας της Άγκελα Μέρκελ καταγράφει δημοσκόπηση της ARD- Deutschlandtrend, με την πλειονότητα των Γερμανών να εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της καγκελαρίου στο προσφυγικό.

Οι Γερμανοί χάνουν την εμπιστοσύνη τους στην καγκελάριο ‘Αγγελα Μέρκελ εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, ενώ αντίθετα ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ φαίνεται να κερδίζει σε δημοτικότητα.

Βάσει της δημοσκόπησης, πριν από έξι μήνες, τα τρία τέταρτα των Γερμανών συμφωνούσαν με το έργο της Μέρκελ, ενώ τώρα μόλις το 49% έχει την ίδια άποψη. Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου έχει μειωθεί κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και συνολικά κατά 26 τους τελευταίους έξι μήνες.

Αντίθετα, ο πρόεδρος των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζέεχοφερ είδε τη δημοτικότητά του να αυξάνεται κατά 6 μονάδες από τον προηγούμενο μήνα και να φτάνει το 45%.

Παράλληλα, μείωση εξακολουθεί να παρουσιάζει το ποσοστό των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU). Συγκεκριμένα η Χριστιανική Ένωση έχασε 3 μονάδες σε σχέση με τον Οκτώβριο και πλέον το ποσοστό της είναι 37%. Τους τελευταίους δύο μήνες, σύμφωνα με τη Deutschlandtrend, το CDU/CSU έχει χάσει συνολικά 5 μονάδες.

Πάντως οι Γερμανοί εμφανίζονται εξίσου απογοητευμένοι από τη στάση που κρατά τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ζέεχοφερ αναφορικά με την προσφυγική κρίση. Το 39% των ερωτηθέντων απάντησε ότι είναι ικανοποιημένο από την πολιτική της Μέρκελ και ίδιο ποσοστό είχε την ανάλογη άποψη για την πολιτική του Ζέεχοφερ.

Το 60% δήλωσε λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από την Γερμανίδα καγκελάριο, ενώ για τον πρόεδρο του CSU το ποσοστό ήταν 56%.

Πλέον μόνο το 42% των Γερμανών κρίνει ως θετικό συνολικά το έργο της κυβέρνησης, ποσοστό που παρουσιάζει μείωση 6 μονάδων σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ είναι και το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο. Αντίθετα, το 57% είναι λίγο ή καθόλου ικανοποιημένο από τη γερμανική κυβέρνηση.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Ένα σχόλιο

  1. Manolis-Vasw Pitiri

    ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ.

Inline
Inline