Αρχική / Κόσμος / Γερμανός κοινοτικός επίτροπος: Φοβάμαι σοβαρά διάλυση της ΕΕ

Γερμανός κοινοτικός επίτροπος: Φοβάμαι σοβαρά διάλυση της ΕΕ

Γερμανός κοινοτικός επίτροπος: Φοβάμαι σοβαρά διάλυση της ΕΕ
Φόβους για διάλυση της ΕΕ διατυπώνει για πρώτη φορά δημοσίως ο Ευρωπαίος Επίτροπος Γκίντερ Έτινγκερ.
 Σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild, ο επίτροπος για την Ψηφιακή Οικονομία εκφράζει ανησυχία για την επικράτηση «λαϊκιστών» σε κυβερνήσεις κρατών-μελών.

«Η ΕΕ έχει μάθει να ξεπερνάει τις κρίσεις, αλλά αυξάνεται ο αριθμός των χωρών που αποκτούν κυβερνήσεις ασταθείς ή λαϊκιστικές. Αυτό με ανησυχεί και αντιλαμβάνομαι για πρώτη φορά έναν σοβαρό κίνδυνο διάλυσης της ΕΕ» δήλωσε ο Γερμανός Επίτροπος, που είναι μέλος του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.

Δεν διστάζει μάλιστα να αναγνωρίσει, ότι η διεύρυνση της ΕΕ προς τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης μετά την πτώση του τείχους έγινε «πολύ γρήγορα».

«Αυτό δεν ευνοεί σήμερα την ικανότητα δράσης της Ευρώπης, καθώς οι Ευρωπαίοι βρίσκονται σε αντιπαράθεση όσον αφορά την στάση που θα υιοθετήσει η ΕΕ για την αντιμετώπιση του μεγάλου προσφυγικού κύματος στη γηραιά ήπειρο» υποστηρίζει. Αναφέρει ωστόσο ότι η διεύρυνση αυτή ήταν δικαιολογημένη για πολιτικούς λόγους.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο Ετινγκερ προβλέπει ότι «δεν θα υπάρξει ένταξή της κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας, ίσως και κατά τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας».

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline