Αρχική / Εθνικά / Άμυνα / ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο είναι «νευρικό» για τα killer robot Ρωσίας – Κίνας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο είναι «νευρικό» για τα killer robot Ρωσίας – Κίνας

ΗΠΑ: Το Πεντάγωνο είναι «νευρικό» για τα killer robot Ρωσίας – Κίνας

 

Το Πεντάγωνο προσπαθεί να καλύψει τη διαφορά με τη Ρωσία και την Κίνα στην κατασκευή των ρομποτικών όπλων, γράφει η αμερικανική έκδοση Defense One. Στο θέμα αυτό ήταν αφιερωμένη η ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ Robert Work στο forum για την εθνική ασφάλεια, τη Δευτέρα, αναφέρει η αμερικανική έκδοση.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι η Κίνα και η Ρωσία έχουν σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη όπλων για την ρομποτική μάχη. Ειδικότερα, τον Οκτώβριο η εταιρεία «Uralvagonzavod» δήλωσε ότι η επόμενη έκδοση του ρωσικού τανκ «Armata» θα μπορούσε να είναι έτοιμη σε 1,5 με 2 χρόνια.

Για τον Ρωσικό στρατό, δήλωσε ακόμη: «Στο εγγύς μέλλον, είναι πιθανό ότι μια πλήρης roboticized μονάδα θα δημιουργηθεί ικανή να διεξάγει αυτόνομα στρατιωτικές επιχειρήσεις».

Με τη σειρά της, φέτος η Κίνα παρουσίασε κατά τη Διεθνή Διάσκεψη Ρομποτικής μοντέλα, τα οποία είναι σε θέση να εφαρμόσουν αντιαρματικά όπλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων και τουφέκια.

Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης για στρατιωτικούς σκοπούς, αλλά υστερούν εδώ όχι μόνο έναντι της Ρωσίας και της Κίνας, αλλά και εμπορικών εταιρειών, προσθέτει η εφημερίδα Daily Mail.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline