Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Ισλαμικό Κράτος: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χτυπούν τα μέσα ενημέρωσης του;

Ισλαμικό Κράτος: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χτυπούν τα μέσα ενημέρωσης του;

Ισλαμικό Κράτος: Γιατί οι ΗΠΑ δεν χτυπούν τα μέσα ενημέρωσης του;

Οι ΗΠΑ δεν αποφασίζουν να χτυπήσουν σημαντικούς στόχους στο Ισλαμικό Κράτος, παρά το ότι γνωρίζουν που βρίσκονται αναφέρει η «Washington Times«. Γιατί;

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν χαρτογραφήσει τις ακριβείς συντεταγμένες των μέσων επικοινωνίας του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, το Ιράκ και το Λίβανο, μέσα από τα οποία σχεδιάζεται η εξτρεμιστική προπαγάνδα αναφέρει η εφημερίδα.

Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ καθυστερεί να χτυπήσει αυτούς τους στόχους διατηρώντας τη συζήτηση κατά πόσον είναι ορθό να το πράξει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αυτά τα κέντρα προπαγάνδας που βρίσκονται σε κατοικημένες περιοχές αν χτυπηθούν θα έχουν παράπλευρες απώλειες σε άμαχους.

Για παράδειγμα η εφημερίδα αναφέρει πως η έδρα ενός μέσου ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, κοντά στο Χαλέπι, είναι ένα διώροφο σπίτι γεμάτο με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Επίσης η εφημερίδα ισχυρίζεται πως αν οι ΗΠΑ καταστρέψουν αυτά τα κέντρα επικοινωνίας, θα χαθεί η ευκαιρία να μελετηθούν από τις μυστικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να συνεχίσει την παρακολούθηση τους για να γίνει κατανοητή καλύτερα η στρατηγική και οι αρχές λειτουργίας του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρά το ότι οι ΗΠΑ ισχυρίζονται πως θα εστιάσουν στο μπλοκάρισμα των εξτρεμιστών και την εξαγωγή προπαγάνδας στο διαδίκτυο, οι επικριτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διαθέτει ένα εξαιρετικά ελλειμματικό σχεδιασμό για το σκοπό αυτό.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline