Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Ο Μπαλτάς λέει «όχι» στη νομική διεκδίκηση και κλείνει την πόρτα στην Αλαμουντίν.

Ο Μπαλτάς λέει «όχι» στη νομική διεκδίκηση και κλείνει την πόρτα στην Αλαμουντίν.

Ο Μπαλτάς λέει «όχι» στη νομική διεκδίκηση και κλείνει την πόρτα στην Αλαμουντίν.

Ο Αρ. Μπαλτάς προέκρινε τη διπλωματική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα υπογραμμίζοντας το ενδεχόμενο να χαθεί η δίκη. «Προεξοφλείτε την ήττα» λέει η ΝΔ και ζητεί αξιοποίηση του πορίσματος Αλαμουντίν
 
Νέα αντιπαράθεση για τη διπλωματική ή νομική διεκδίκηση των γλυπτών του Παρθενώνα ξέσπασε μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά να προειδοποιεί στη Βουλή ότι η δικαστική διεκδίκηση ενέχει κινδύνους για τα ελληνικά δίκαια σε περίπτωση ήττας και τη ΝΔ να χαρακτηρίζει «άστοχη» τη δήλωση του υπουργού.
 
«Η τάση είναι να μην προχωρήσουμε σε νομική διεκδίκηση κυρίως γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε το σχετικό δικαστήριο» είπε ο κ. Μπαλτάς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής όπου υπερψηφίστηκε σχετική ευρωπαϊκή οδηγία για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών, που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από το έδαφος κρατών-μελών της ΕΕ.
 
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μπαλτάς ενημέρωσε τη Βουλή ότι ουσιαστικά συνεχίζει την πολιτική του αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, Νίκου Ξυδάκη, ο οποίος είχε πάρει αποστάσεις από τη νομική διεκδίκηση μέσω του δικηγορικού γραφείου Πάλμερ-Στίβενσον όπου συμμετέχει η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν.
«Όσον αφορά το έργο που προσέφερε η νομική εταιρεία στην οποία συμμετέχει η κυρία Κλούνι, ολοκληρώθηκε. Δηλαδή πληρώθηκε!», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαλτάς…
Ο Μπαλτάς λέει «όχι» στη νομική διεκδίκηση και κλείνει την πόρτα στην Αλαμουντίν.
Η Αμαλ Αλαμουντίν-Κλούνι είχε επισκεφθεί την χώρα μας το 2014…
 
Η ανακοίνωση του κ. Μπαλτά προκάλεσε, όμως, την άμεση αντίδραση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην υπουργού Πολιτισμού Κώστα Τασούλα ο οποίος είχε την πρωτοβουλία για τη νομική διεκδίκηση μέσω του ξένου νομικού γραφείου. Ο κ. Τασούλας χαρακτήρισε «μικροπρεπή» και «καταθλιπτική» τη στάση της κυβέρνησης.
 
Καταλόγισε, μάλιστα, στον κ. Μπαλτά ότι προεξοφλεί τη δικαστική ήττα «ενισχύοντας την αστήρικτη επιχειρηματολογία της αγγλικής πλευράς». Επισήμανε, μάλιστα, ότι χάρη στην συμμετοχή του νομικού γραφείου η Ελλάδα κέρδισε πολύτιμη δημοσιότητα την οποία τώρα στερείται. Ανέφερε επίσης ότι η πληρωμή του γραφείου (200.000 βρετανικές λίρες) δεν έγινε από την κυβέρνηση αλλά από Έλληνα ομογενή….

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Θα πολεμούσατε για την πατρίδα σας; Οι απαντήσεις λαών της Ευρώπης σε έναν χάρτη

Inline
Inline