Αρχική / Ανεξήγητα / Μυστήρια / Ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος ανθρώπου που οφείλεται σε μετεωρίτη!

Ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος ανθρώπου που οφείλεται σε μετεωρίτη!

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος ανθρώπου που οφείλεται σε μετεωρίτη!

Την ατυχή πρωτιά να είναι ο πρώτος άνθρωπος που (επιβεβαιωμένα) σκοτώθηκε από πτώση μετεωρίτη φέρεται να κατέκτησε 40χρονος οδηγός λεωφορείου στην Ινδία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Hindustan Times, η αρμόδια υπουργός (Ταμίλ Ναντού), Τζ. Τζαγιαλιθάα, ανακοίνωσε την Κυριακή ότι ο άτυχος οδηγός είχε σκοτωθεί το Σάββατο από βράχο ο οποίος έπεσε από το Διάστημα στο Βελόρε.

Η υπουργός επιβεβαίωσε ότι ο οδηγός, Καμράτζ, σκοτώθηκε από μετεωρίτη – και όχι από χειροβομβίδα ή βόμβα, όπως είχε θεωρηθεί αρχικά- που έπεσε στο campus πανεπιστημίου στο Βελόρε. Από την έκρηξη, η οποία τραυμάτισε άλλα τρία άτομα, δημιουργήθηκε κρατήρας και έσπασαν τζάμια σε λεωφορεία και κτίρια.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, η επιστημονική κοινότητα δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα ότι μετεωρίτης ήταν το αίτιο του θανάτου, ενώ ο υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας της Ινδίας, Χαρς Βαρντχάν, ανέφερε ότι η πιθανότητα θανάτου από μετεωρίτη είναι αμελητέα- ακόμα και η θέαση της πτώσης ενός είναι σπάνια. Το περιστατικό διερευνά ομάδα επιστημόνων από το Ινδικό Ινστιτούτο Αστροφυσικής.

Σημειώνεται πως δεν έχει καταγραφεί επίσημα θάνατος ανθρώπου από μετεωρίτη- ωστόσο το 1911 ένας μετεωρίτης (Nakhla) σκότωσε έναν σκύλο στην Αίγυπτο, ενώ ένα αγόρι τραυματίστηκε το 1992 από τον μετεωρίτη Μπάλε στην Ουγκάντα.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι μυστικές είσοδοι προς την υπόγεια Αθήνα

Inline
Inline