Αρχική / Συνομωσίες / Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Καμία χώρα δεν είναι ισχυρή, εκτός εάν έχει μία άκρως απόρρητη στρατιωτική εγκατάσταση που κανείς δεν επιτρέπεται να πλησιάσει. Απόρρητες εγκαταστάσεις που εμπλέκονται με την ανάπτυξη όπλων υψηλής τεχνολογίας, θεάσεις ΑΤΙΑ και φήμες για εξωγήινα όντα. Εδώ λοιπόν είναι 5 κορυφαίες μυστικές τοποθεσίες που απλά δεν μπορείτε να επισκεφθείτε. Τουλάχιστον όχι χωρίς να σας πυροβολήσουν, να συλληφθείτε ή το ελάχιστο να σας κρατήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Ντιέγκο Γκαρσία – Αρχιπέλαγος Τσάγκος (Diego Garcia  – Chagos Archipelago)

 

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Αυτή η από κοινού στρατιωτική βάση, ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου, βρίσκεται σε μια παρθένα ατόλη νότια του ισημερινού στον κεντρικό Ινδικό Ωκεανό. Το Ντιέγκο Γκαρσία είναι το μεγαλύτερο από τα 60 μικρά νησιά που περιλαμβάνει το Αρχιπέλαγος Τσάγκος. Οι ερευνητές υποψιάζονται εδώ και καιρό ότι το νησί ήταν παράνομος «μαύρος τόπος» της CIA για υψηλού προφίλ κρατούμενους, καθώς και χώρος φύλαξης εκατοντάδων αποχαρακτηρισμένων εγγράφων. Οι ενέργειες των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν τόσο καλά συγκεκαλυμμένες που η απόδειξη δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθεί, μέχρι σήμερα.

Το επίσημο όνομα της βάσης είναι  “British Indian Ocean Territory (BIOT)”, (Βρετανικό Έδαφος Ινδικού Ωκεανού (BIOT). Το επίσημο όνομα της στρατιωτικής βάσης είναι “Camp Thunder Cove”. Σήμερα, το κύριο νησί του Ντιέγκο Γκαρσία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ στον κόσμο, εκτός των ΗΠΑ. Υπάρχουν περισσότεροι από 4.000 στρατιώτες, δύο διάδρομοι για βομβαρδιστικά, τριάντα πολεμικά πλοία και ένας κατασκοπευτικός δορυφορικός σταθμός. Το Πεντάγωνο την αποκαλεί μια «απαραίτητη πλατφόρμα» για την αστυνόμευση του κόσμου. 

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

 

Zhitkur underground base, Kapustin Yar, Russia (Υπόγεια βάση Zhitkur, Kapustin Yar, Ρωσία)

 

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Η Kapustin Yar ήταν η πιο ευαίσθητη αεροπορική βάση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, σε σημείο να υπερβαίνει τη Περιοχή 51 στην Αμερική σε επίπεδο απορρήτου. Η εγκατάσταση αυτή βρίσκεται 400 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης. Η Kapustin Yar δημιουργήθηκε ως τόπος για την ανάπτυξη του διαστημικού προγράμματος της Σοβιετικής Ένωσης μετά το τέλος του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου.

Βρίσκεται πάνω από 500 μίλια νότια της Μόσχας και περίπου 60 μίλια ανατολικά του Βόλγκογκραντ, πρώην Στάλινγκραντ. Αυτές τις μέρες βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν, αλλά πίσω σε εκείνες τις ημέρες, η βάση ήταν βαθιά μέσα στο σοβιετικό έδαφος. Ήταν η βάση που σε συνεργασία με μερικούς από τους Γερμανούς κατασκευαστές των πυραύλων V2 δημιουργήθηκε για την ανάπτυξη το διαστημικού προγράμματος αλλά και το σχεδιασμό και τη δοκιμή νέων αεροσκαφών, πυραύλων και άλλων οπλικών συστημάτων.

Η βάση κρίθηκε τόσο μυστική που η κοντινή πόλη της Zhitkur άδειασε από τον πληθυσμού της και ισοπεδώθηκε, επειδή ήταν πολύ κοντά. Φημολογείται ότι το 1948, λιγότερο από ένα χρόνο μετά το φημισμένο περιστατικό του Roswell, χειριστές ραντάρ της βάσης εντόπισαν ένα αγνώστων στοιχείων αντικείμενο. Την ίδια στιγμή, ένας πιλότος που πετούσε κοντά στη βάση είχε οπτική επαφή με το αντικείμενο που το περιέγραψε ως ένα αντικείμενο ασημένιου χρώματος και σχήματος πούρου.

Η αναφορά του πιλότου ότι είχε τυφλωθεί από ακτίνες του UFO, είχε ως αποτέλεσμα να λάβει τη διαταγή να συνεργασθεί μαζί του. Μετά από μια αερομαχία τριών λεπτών, ένας πύραυλος του αεροσκάφους κατάφερε να χτυπήσει και να ρίξει το άγνωστο αντικείμενο. Ο William J. Birnes, εκδότης του αμερικανικού UFO Magazine, πιστεύει ότι το εξωγήινο σκάφος έβαλε φωτιά με ένα όπλο δέσμης σωματιδίων στο σοβιετικό μαχητικό, αλλά ένα τυχερό χτύπημα του πιλότου με τον πύραυλο διατάραξε το πεδίο αντιβαρύτητας του UFO, με αποτέλεσμα να πέσει από τον ουρανό.

Σοβιετικές ομάδες αποκατάστασης μάζεψαν γρήγορα όλα τα συντρίμμια και τα μετέφεραν στην υπόγεια εγκατάσταση. Η Kapustin Yar ήρθε στο προσκήνιο από το History Channel, και τους φακέλους UFO. 

 

AUTEC

 

Η βάση της AUTEC βρίσκεται 177 μίλια νοτιοανατολικά από το Δυτικό Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, στο νησί της Άνδρου, στις Μπαχάμες. Η αποστολή της είναι να υποστηρίξει το πλήρες φάσμα του υποθαλάσσιου πολέμου. Χρησιμοποιείται από το Ναυτικό των ΗΠΑ για δοκιμές όπλων και υποβρύχιες έρευνες, καθώς και για την αξιολόγηση του Στόλου σε επίπεδο κατάρτισης, τακτικής και ετοιμότητας υλικού. Βρίσκετε «σκαρφαλωμένο» στα πρόθυρα του Τριγώνου των Βερμούδων. Η έντονη δραστηριότητα UFO γύρω από τη βάση αλλά και πολλές αναφορές υποβρύχιων αγνώστων αντικειμένων (USO), δημιούργησαν εικασίες ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται κρυφά με τους εξωγήινους πάνω στη μηχανική και τη δοκιμή εξωγήινης τεχνολογία.

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

 

Dulce

 

Η βάση Dulce βρίσκετε στο οροπέδιο Archuleta Mesa στην πολιτεία του New Mexico, λίγα χιλιόμετρα βορειότερα από την κωμόπολη Dulce, και μέσα στα όρια της αυτόνομης περιοχής των ινδιάνων Jicarilla Apache. Πληροφορίες που προέρχονται από ανθρώπους που εργάζονταν στην βάση, άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατασκευή, πληροφορίες προσωπικού από το FBI, CIA, NSA, καθώς και από απαχθέντες που μεταφέρθηκαν στην βάση σύμφωνα με τον Jason Bishop, μιλούν για γενετικά πειράματα που πραγματοποιούνται όχι μόνο από ανθρώπους, αλλά και από ομάδες ανθρώπων και εξωγήινων.

Γύρω από το οροπέδιο Archuleta Mesa παρουσιάζετε μεγάλη δραστηριότητα παράξενων περιστατικών, από θεάσεις και προσγείωσης UFO μέχρι απαγωγές ανθρώπων και ακρωτηριασμούς ζώων, καθώς και εμφανίσεις ερπετοειδών πλασμάτων. Οι  πληροφορίες για την βάση κάνουν λόγο για 7 επίπεδα κάτω από το έδαφος όπου πραγματοποιούνται τα πειράματα. Ορισμένοι που ισχυρίζονται ότι βρέθηκαν εκεί διατείνονται ότι είδαν δεξαμενές γεμάτες υγρό με επιπλέοντα ανθρώπινα και ζωικά μέλη.

Αυτές οι δεξαμενές έγιναν γνωστές από ένα σετ αμφιλεγόμενων εγγράφων γνωστά ως Dulce Papers. Αυτά τα έγγραφα υποτίθεται ότι κλάπηκαν από τον Thomas Castello, αξιωματικό ασφαλείας της βάσης. Μαζί με τα έγγραφα κλάπηκαν και 30 ασπρόμαυρες φωτογραφίες και μια βιντεοκασέτα 6 λεπτών. Η βιντεοκασέτα προερχόταν από το κέντρο ελέγχου και εμφάνιζε διάφορες απόψεις από κάμερες ασφαλείας: διαδρόμους, εξωγήινους, εργαστήρια και προσωπικό της κυβέρνησης των Η.Π.Α.

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

 

Area 51

 

Από τα πλέον ανεξήγητα της μοντέρνας έρευνας στο χώρο της UFOλογίας δεν συνέβη στον ουρανό η στο διάστημα αλλά στην έρημο της Nevada. Τι υπάρχει πίσω από το όριο που η κυβέρνηση των Η.Π.Α θα σκότωνε για να το κρατήσει μυστικό; Στο τέλος του Β’ παγκοσμίου πολέμου η CIA συνεργάστηκε με την εταιρεία Lockheed για την ανάπτυξη αεροσκαφών, που θα πετούσαν σε πολύ μεγάλο ύψος και θα χρησιμοποιούνταν στις κατασκοπευτικές αποστολές.

Έτσι χρειάστηκε μια μυστική απομονωμένη περιοχή για να γίνονται οι δοκιμές. Αυτή η περιοχή που επέλεξαν είναι 130 μίλια έξω από το Las Vegas στην πολιτεία της Νevada κοντά στη περιοχή Groom Dry Lake. Οι συντεταγμένες της περιοχής 51 είναι 37ο14’36.52”N, 115ο48’41.16”W. Ωστόσο για πολλά χρόνια, οι χαρτογράφοι δεν συμπεριελάμβαναν τις εγκαταστάσεις σε κανέναν χάρτη. Ο εναέριος χώρος πάνω από την Περιοχή 51 είναι γνωστός ως R-4808, και απαγορεύεται η πτήση σε οποιοδήποτε εμπορικό ή στρατιωτικό αεροσκάφος, που δεν ανήκει στην ίδια τη βάση!

Αν και η κυβέρνηση ανεπίσημα για πολλά χρόνια αρνιόταν την ύπαρξη της, την είχαν δει και φωτογραφίσει εκατοντάδες φορές. Αν οι φήμες αληθεύουν εδώ κρύβετε το πιο απίστευτο μυστήριο όλων των εποχών. Σε τηλεοπτική εκπομπή ο Bob Lazar ισχυρίστηκε ότι μεταξύ 1988 και 1989 προσελήφθη σε μια μυστική βάση, πολύ πιο απόρρητη από τις εγκαταστάσεις στη λίμνη Groom. Ταξίδεψε από το Las Vegas στην περιοχή 51. Από εκεί μεταφέρθηκε στην περιοχή S-4  15 μίλια πιο νότια.

Η περιοχή S-4 είναι στην βάση βουνού, στα νότια της λίμνης. Η βάση είναι κατασκευασμένη μέσα στο βουνό. Όλοι όσοι εργάζονται στην Περιοχή 51, είτε είναι στρατιωτικοί είτε πολίτες, υποχρεούνται να υπογράψουν όρκο, με τον οποίο δεσμεύονται ότι δεν θα αποκαλύψουν ποτέ τίποτα. Κατά τον Lazar  υπάρχουν ιπτάμενοι δίσκοι εν λειτουργιά στη βάση S-4 αλλά εκείνος εργάστηκε μόνο σε έναν. Λόγο του σχήματος του τον ονόμασε “sport”. Είχε ύψος περίπου 5 μέτρων και διάμετρο 13ων . Στο κέντρο υπήρχε η κονσόλα ελέγχου που ήταν μικρή και χαμηλή, για ενήλικο άνθρωπο. Το σκάφος διαθέτει αντιβαρυτικό σύστημα.

Δεν έχει ζώνες ασφαλείας γιατί όταν είσαι μέσα βρίσκεσαι σε φυσική βαρύτητα. Αν η αφήγηση του Lazar  είναι αληθινή τότε αποδεικνύεται ότι μας έχουν επισκεφθεί προηγμένα εξωγήινα όντα. Στη συνέντευξη του ο Lazar λέει ότι όσο ήταν στην άκρως απόρρητη εγκατάσταση S-4 είδε επίσημα έγγραφα που έγραφαν ότι μυστικά του ιπτάμενου δίσκου μας τα έδωσαν όντα από το σύστημα Ζήτα Ρετίκουλι που βρίσκετε 35 έτη φωτός από τη γη.

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Οι 5 πιο μυστικές στρατιωτικές βάσεις στον κόσμο

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

H προφητική φράση του «Έλληνα Τέσλα», Γεώργιου Γκιόλβα: «Ευτυχώς που δεν θα ζω το 2018»

H προφητική φράση του «Έλληνα Τέσλα», Γεώργιου Γκιόλβα: «Ευτυχώς που δεν θα ζω το 2018»

Inline
Inline