Αρχική / Κόσμος / Oι anonymous έδωσαν τη λίστα με φερόμενα μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν

Oι anonymous έδωσαν τη λίστα με φερόμενα μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν

Oι anonymous έδωσαν τη λίστα με φερόμενα μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν

Την περασμένη εβδομάδα, οι Anonymous κήρυξαν πόλεμο ενάντια στην Κου-Κλουξ-Κλαν, ανακοινώνονταν την πρόθεσή τους να αποκαλύψουν την ταυτότητα 1.000 μελών της αμερικανικής ρατσιστικής οργάνωσης.
Στο δελτίο τύπου που είδε εκδώσει, η ομάδα των χάκερ-ακτιβιστών ανέφερε ότι θέλει να «βγάλει τις κουκούλες» αυτών των ανθρώπων, τους οποίους παρακολουθεί εδώ και αρκετό καιρό, ώστε να φανεί το αληθινό τους πρόσωπο.
«Δεν είστε απλώς εξτρεμιστές. Δεν είστε απλώς μία ομάδα μίσους. Ο τρόπος λειτουργίας σας θυμίζει περισσότερο τρομοκράτες και έτσι πρέπει να σας αντιμετωπίζουν όλοι», ανέφεραν οι Anonymous στην ανακοίνωσή τους, απευθυνόμενοι στα μέλη της ΚΚΚ.
Αν και οι Anonymous είχαν δηλώσει αρχικά ότι τα ονόματα των φερόμενων ως μελών της ρατσιστικής οργάνωσης θα έβγαιναν στη δημοσιότητα την Πέμπτη, από την περασμένη κιόλας Κυριακή δεκάδες προσωπικά στοιχεία, μεταξύ των οποίων αριθμοί τηλεφώνου και διευθύνσεις email έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.
Oι anonymous έδωσαν τη λίστα με φερόμενα μέλη της Κου-Κλουξ-Κλαν
Σύμφωνα με την New York Post, ανάμεσα στα όνοματα που διέρρευσαν χτες βρίσκονται εκλεγμένοι αξιωματούχοι, όπως ο Δήμαρχος του Λέξινγκτον Τζιμ Γκρέι και ο Γερουσιαστής Νταν Κόουτς της Ιντιάνα.
Και οι δύο άνδρες, αναφέρει η εφημερίδα, αρνήθηκαν κατηγορηματικά ότι ήταν ποτέ μέλη της ρατσιστικής οργάνωσης μίσους, που ιδρύθηκε το 1865 στο Τενεσί και έφτασε στην ακμή της στη δεκαετία του 1920, περίοδο κατά την οποία διέθετε περισσότερα από 4.000.000 μέλη.
«Δεν έχω ιδέα από πού προέκυψαν αυτές οι πληροφορίες, αλλά όποια κι αν είναι η πηγή τους κάνει λάθος», τόνισε ο Δήμαρχος του Λέξινγκτον ενώ και ο Γερουσιαστής Κόουτς αρνήθηκε ότι είχε ποτέ σχέσεις με την Κου- Κλουξ-Κλαν.
Τα ονόματα, που δημοσιεύτηκαν στον ιστότοπο PasteBin, προήλθαν από έναν λογαριασμό το Twitter που πρόσκειται στην ιντερνετική ομάδα ακτιβιστών, ωστόσο άλλοι λογαριασμοί κρατούν αποστάσεις από τις πρώιμες διαρροές, λέγοντας ότι ο κόσμος πρέπει να περιμένει μέχρι την Πέμπτη για να μάθει τα πραγματικά ονόματα.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline