Αρχική / Κόσμος / Panama Papers : Στην αντεπίθεση η Mossack Fonseca

Panama Papers : Στην αντεπίθεση η Mossack Fonseca

Γιώργος Φορόπουλος

Γιώργος Φορόπουλος

Ο Γιώργος Φορόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984. Σπούδασε Ιστορία και Εθνολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο και είναι κάτοχος Msc στην επιστήμη της Δημογραφίας.
Γιώργος Φορόπουλος

Latest posts by Γιώργος Φορόπουλος (see all)

Panama Papers : Στην αντεπίθεση η Mossack Fonseca

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι μεταβίβασε τα ακίνητά του σε offshore για να αποφύγει την φορολόγησή τους, μετά την ανακοίνωση των φορολογικών αρχών ότι τα έγγραφα που έχουν διαρρεύσει, τα Panama Papers, εξετάζονται.

Ο Ποροσένκο, δήλωσε στους δημοσιογράφους, από το Τόκιο όπου βρίσκεται για επίσκεψη, ότι συνέστησε την εταιρία offshore για να διαχωρίσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες από την πολιτική, έπειτα από την εκλογή του ως πρόεδρος της χώρας, κι ότι όλα έγιναν με απόλυτη διαφάνεια.

Ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας, αποτελεί την πρώτη «απώλεια» της διαρροής εγγράφων από την παναμέζικη νομική εταιρία Μόσακ Φονσέκα, αφού υπέβαλλε την παραίτησή του χθες. Τα έγγραφα έριξαν φως στον πλούτο πολιτικών και δημόσιων προσώπων και στο ενδεχόμενο της φοροδιαφυγής τους.

Στην αντεπίθεση η Mossack Fonseca

Η δικηγορική εταιρεία του Παναμά Mossack Fonseca η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του σκανδάλου των Panama Papers για τους φορολογικούς παραδείσους που ξέσπασε την Κυριακή ανακοίνωσε χθες το βράδυ ότι έπεσε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από κεντρικούς διακομιστές (server) στο εξωτερικό και υπέβαλε μήνυση γι’αυτό.

«Έχουμε μια τεχνική έκθεση, η οποία λέει ότι πέσαμε θύμα ηλεκτρονικής επίθεσης από ξένους σέρβερ», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα, διευθυντής και συνιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας, διευκρινίζοντας ότι τη Δευτέρα «κατατέθηκε μήνυση στην εισαγγελία».

«Κανείς δεν μιλάει για την ηλεκτρονική επίθεση» από τον Τύπο, ο οποίος έχει κατακλυστεί εδώ και δύο ημέρες από τις αποκαλύψεις αυτές, σημείωσε ο ίδιος, μολονότι, όπως είπε, «αυτό είναι το μόνο έγκλημα που έχει διαπραχθεί».

Ο Ραμόν Φονσέκα Μόρα εξέφρασε επίσης την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις που έγιναν βάσει των 11,5 εκατομμυρίων εγγράφων που αποσπάστηκαν από το σύστημα πληροφορικής της εταιρείας του επικεντρώθηκαν στους πιο διάσημους από τους πελάτες της, περιφρονώντας, σύμφωνα με τον ίδιο, τον σεβασμό στην ιδιωτική ζωή.

«Δεν το καταλαβαίνουμε. Ο κόσμος βρίσκεται ήδη στα πρόθυρα του να αποδεχθεί ότι η ιδιωτική ζωή δεν αποτελεί πλέον ένα ανθρώπινο δικαίωμα», σχολίασε.

Τα σχόλια αυτά του Ραμόν Φονσέκα Μόρα γίνονται δύο ημέρες μετά τις αποκαλύψεις από εφημερίδες σε όλον τον κόσμο του σκανδάλου αυτού για ένα ευρύ σύστημα φοροδιαφυγής στο οποίο εμπλέκονται υψηλόβαθμοι πολιτικοί ή αθλητικοί αξιωματούχοι, ή δισεκατομμυριούχοι.

 

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Η πιο επικίνδυνη εκκλησία του κόσμου: Εκεί που βαφτίστηκε ο Ιησούς

Inline
Inline