Αρχική / Εθνικά / Επικαιρότητα / Sputnik: Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Sputnik: Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Νικήτας Κατσόπουλος

Νικήτας Κατσόπουλος

Ο δημοσιογράφος και μελετητής του μεταφυσικού Νικήτας Κατσόπουλος γεννήθηκε στην Περίκλεια Πέλλας και από μαθητής ακόμα ξεκίνησε να ασχολείται με τις δύο μεγάλες αγάπες του. Το μεταφυσικό και το ανεξήγητο.
Νικήτας Κατσόπουλος

Sputnik: Οι Ρώσοι προειδοποίησαν τον Ερντογάν για το πραξικόπημα

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν αυτές που ενημέρωσαν τον Ερντογάν για το επικείμενο πραξικόπημα, αρκετές ώρες πριν τα τανκς εμφανιστούν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας την Παρασκευή 15 Ιουλίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Sputnik.

Ειδικότερα το Sputnik επικαλείται πληροφορίες του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων FARS το οποίο μετέδωσε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υπέκλεψαν συνομιλίες Τούρκων στρατιωτικών και έβγαλαν το συμπέρασμα ότι επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή του Ερντογάν. Η πληροφορία αμέσως διαβιβάστηκε στην τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, την ΜΙΤ.

Οι υποκλαπείσες συνομιλίες, ορισμένες εκ των οποίων συμπεριλάμβαναν την επικοινωνία πιλότων πολεμικών ελικοπτέρων και στις οποίες δίνονταν εντολές να συλλάβουν ή να σκοτώσουν τον Τούρκο πρόεδρο στην Μαρμαρίδα όπου έκανε διακοπές.

Το Sputnik επισημαίνει πως αν και δεν υπήρξε από καμία κυβέρνηση επίσημη επιβεβαίωση, μια ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαιώνουν ότι η ΜΙΤ είχε κάποιου είδους ενημέρωση.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Οι αμφιλεγόμενες φωτογραφίες του ρωσικού διαστημοπλοίου Phobos 2

Inline
Inline