Αρχική / Επιστήμη / Ιατρική / Τεστ εικονικής πραγματικότητας προβλέπει τη νόσο Alzheimer;

Τεστ εικονικής πραγματικότητας προβλέπει τη νόσο Alzheimer;

Τεστ εικονικής πραγματικότητας προβλέπει τη νόσο Alzheimer;

 

Η νόσος του Alzheimer μπορεί να εντοπιστεί δεκαετίες πριν την έναρξη, χρησιμοποιώντας τεστ εικονικής πραγματικότητας, υποδεικνύει έρευνα.Ζητήθηκε από ανθρώπους 18 έως 30 ετών να πλοηγηθούν σε εικονικό λαβύρινθο ώστε να ελεγχθεί η λειτουργία ορισμένων εγκεφαλικών κυττάρων.

Όσοι είχαν υψηλό γενετικό κίνδυνο να εμφανίσουν νόσο του Alzheimer θα μπορούσαν να εντοπιστούν από την επίδοσή τους, σύμφωνα με Γερμανούς ερευνητές.Ερευνητές, με επικεφαλής τον Lukas Kunz, του German Centre for Neurodegenerative Diseases στη Βόννη, δήλωσαν ότι η ομάδα υψηλού κινδύνου προσανατολίστηκε στον λαβύρινθο διαφορετικά και είχε μειωμένη λειτουργικότητα σε είδος νευρώνων που εμπλέκεται στην πλοήγηση στο χώρο.

Τα ευρήματα θα μπορούσαν να δώσουν στοιχεία σχετικά με την αιτία που άνθρωποι με άνοια μπορούν να θεωρούν πρόκληση να προσανατολίζονται στον κόσμο γύρω τους.

Επίσης θα μπορούσαν να παράσχουν βασικό πλαίσιο για προκλινική έρευνα στη νόσο Alzheimer και ενδεχομένως να παράσχουν νευρονοητική εξήγηση για τη δυσκολία προσανατολισμού στο χώρο, σημειώνουν οι ερευνητές.Αν και τα γονίδια παίζουν ρόλο στην άνοια, η επίδρασή τους είναι πολύπλοκη με πολλές άγνωστες παραμέτρους.
Τα ευρήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη μελλοντική έρευνα, διάγνωση και αγωγή, αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Science.

Σχολιάστε

Σχόλια

Δείτε επίσης

Φαινόμενο Φλυν: Πώς η οικογένεια επηρεάζει την ευφυία

Inline
Inline